Využi STÁŽ naplno!

Stáž je v dnešnej dobe veľmi využívaná forma spolupráce medzi študentom a firmou. Pre mnohých študentov to môže byť tzv. štartovací mostík v pracovnej oblasti, ktorá ho baví a chcel by sa jej venovať. Pravdepodobne veľa ľudí si pod študentským životom predstavia nekonečné párty, „chodbovice", lenošenie, párty a pod.

študenti

Tí čo to zažili vedia, že takýmto spôsobom im vysnívaný titul utečie, tak ako oni z poslednej prednášky. Pri takomto štýle nikoho ani len nenapadne: "Hmmm a čo po škole?" Ako mnohí vieme, realita je dnes taká, že aj keď sa podarí dosiahnuť vrchol nášho študentského trápenia, mnohí so svojím vytúženým a ťažko získaným titulom, končia na úrade práce a ich vedomosti získané popri štúdiu zapadajú prachom. Nemusíte byť Sheldon Cooper s IQ 187 a 2 doktorátmi, ani tzv. „poctivci", ktorý nevymeškali ani sekundu z prednášky, sedeli v prvých radoch, mali zapísanú každú poznámku a vedeli vždy správnu odpoveď, ktorú im položil profesor.

študenti

 Stačí ak počas štúdia začnete rozmýšľať čo by vás asi tak bavilo robiť po škole. Samozrejme nie vždy každá práca, ktorá sa zdá navonok ako tá ideálna, najviac zarábajúca, úspešná, musí byť naozaj to čo človeka chytí za srdce a bude ho baviť. Každého predsa baví a zaujíma niečo iné. Najlepším spôsobom ako zistiť čo ťa baví a povieš si: „Áno týmto smerom sa chcem v živote uberať, táto oblasť je pre mňa ideálna" je podľa mňa stáž. Ak si študent predsa nájde čas popri svojom „plne nabitom programe" na stáž, pri ktorej môže získať cenné skúsenosti a vytvoriť si tak viac možností kam sa po škole ubrať a nájsť tak svoju „prácu snov". Veľa ľudí si teraz povie: „A z čoho mám žiť, keďže stáže sú neplatené?" alebo „Začo pôjdem osláviť na tretí krát spravenú skúšku na Ečko? „Áno chápem".... a preto si každý sám musí zvážiť, aké potreby sú pre neho nevyhnutné, bez čoho sa vie zaobísť. Veľakrát študentov popri štúdiu ešte podporujú rodičia, platia im internát či privát plus aj nejaké to vreckové. Predsa keď človek získa po škole svoju vysnívanú prácu tak aj nejaké tie peniažky sa prikotúľajú na účet. Častokrát ak si študent osvojí v danej firme pracovné návyky, plní zodpovedne pracovné úlohy tak mu môže firma po ukončení školy ponúknuť aj prácu na TPP.

 podanie rúkĎalšou výhodou stáže môže byť, že ju využijete na písanie bakalárskej alebo diplomovej práce. V tomto prípade je najideálnejšie vymyslieť si vlastnú tému, ktorú bude vhodná na danú firmu. Predstavte si ako sa taká absolvovaná stáž v nejakej perspektívnej firme bude vynímať vo Vašom CV-čku. Ak náhodou vaša „vysnívaná firma" neponúka žiadnu stáž, skúste sa jej ozvať Vy a dôraz určite klaďte na kvalitný motivačný list. :-) Ak ešte nie ste rozhodnutí akým smerom sa poberať, môžete vyskúšať viac stáži, ktoré sú momentálne na trhu práce a potom sa rozhodnete.

Ing. Jana Lukáčová
Recruiting Specialist

Kontakt

ACTIVE Personnel Solutions, s.r.o.

Kutlíkova 17, 852 50 Bratislava
Tel: +421 911 766 033
Email: info@aps.sk
Web: www.aps.sk
Jooble

Obchodné informácie:

ACTIVE Personnel Solutions, s.r.o.
Kutlíkova 17, 852 50 Bratislava
OS Bratislava I, odd. Sro, Vložka: 50043/B
IČO: 43 896 723
IČ DPH: SK2022517860
Účet: Tatrabanka 2628861059/1100